Amarone ... Valpolicella!


  1. Amarone Valpolicella DOCG 2009 16,5 % € 46,95 

Druiven drogen maar liefst 5 maand ipv gewoonlijk 3 mnd. Daarna vindt pas de fermentatie plaats. Vervolgens 18 maanden op franse houten vaten van 225 ltr. Geuren van melkchocolade, krenten,leer karamel. Groots, dierlijk, rijp fruit, pittig. Volheid en de combinatie met verfrissende zuren: doordrinkbaar Niet zo’n zoete bom als veel andere Amarones.

  1. Ripasso Classico Superiori 2016 Clementi 14% € 19,99 

Corvina Corvinone Rondinella Molinaro Franse vaten van 225 litr Geur lavendel, krentjes, chocolade. Smaken bramen caramel met lange warme afdronk. Sappig en fris n de schillen bevinden zich nog wat van de stoffen, met name glycerine en aromatische verbindingen, die Amarone zijn diepe geur en krachtige smaak geven. Deze ingedroogde druiven worden nadien toegevoegd aan wijn die juist uitgegist is. Op deze wijze ontstaat een tweede gisting.  

      3.  Valpolicella Classico Superiore 2016,  Clementi 13,5%  16,99 

Ja de Valpolicella Ripasso (die we ook importeren van Clementi) is beroemder en smaakt grootser dan deze Classico van het piepkleine wijnproducentje Clementi, nabij Verona. Maar deze 'ongepimpte' versie van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara (met zes maanden houtrijping) is zo'n mooie samensmelting van geuren van tabak, smaken van kersig fruit, mooie zuren en een lange afdronk, dat vele proevers deze pure klassieker toch prefereren boven zijn grote broer. Het interessantste scenario is om de Classico als de Ripasso gezamelijk te proeven! Combineert goed bij gegrild rood vlees, harde kazen maar is ook heerlijk 'op zichzelf'.

 

Bestellen mail naar info@corvinowijnbeleving.nl of 06-20428903

Regio Amersfoort verzenden gratis. Daarbuiten vanaf € 75,-- geen kosten

Zo zien de Amarone druiven er na 5 mnd drogen uit vóór ze vergist worden. Daarom is Amarone zo vol, met veel alcohol en vaak met een zoetje in de afdromk. Die van Clementi zijn niet super zoet zoals veel andere: echt een keer proberen!

De Valpolicella van Clementi is gekozen tot beste van Verona!! (het gebied rond de stad waar de Valpolicella's vandaan komen) Hiernaast rechts de oorkonde.