Judeka rood: Nero d'Avola, Nero Si en Vittoria


  1. Nero d’Avola Terre Siciliane DOC 2017 Judeka    Prijs 13,99 vanaf 6 fl. 11,99                         Deze biologische versie -gebotteld in kleine aantallen- van ‘de zwarte’ (druif) uit het Siciliaanse plaatsje Avola staat bol van het fruit van rijpe bramen en kersen. In de stevige afdronk proeven we peper, kaneel en drop. Lekker om op zichzelf te drinken of te combineren bij pittig gehakt, gegrilde biefstuk of pizza. Miv. deze jaargang is de wijn gepromoveerd tot DOC (kwaliteitsaanduiding. Hij smaakt overigens ook veel beter dan de 2016 jaargang.

 

 

 

 

         

 

           Op de foto het nieuwe etiket: 2017: gepromoveerd tot DOC

2.  'Nero Si' Rosso Sicilia DOC 2017   Prijs 14,99 Vanaf 6 fl. 12,99                                                            Blend van de druiven Syrah en Nero d'Avola

 

 

Neus van rijp fruit van aardbei en framboos en een lichte rokerigheid.

Ook smaken van rijp rood fruit; bramen, kersen en een licht kruidigheid. Zeer rijp, super-sappig, lichte kruidigheid, zeer zachte tannine en verfrissend.

O's Zomers is deze wijn ook te koelen voor op een warm terras en lekker bij pizza, pasta met tomatensaus en gekruide kipgerechten.

 

 

 

 

 

Dit is de ontdekking van het jaar van Corvino: zacht fris, pepertje en zwoele afdronk!

  1. Nero d’Avola Vittoria DOC 2016 Judeka  Prijs 17,99 Vanaf 6 fl. 14,99                                 Het rode biologische vlaggeschip van Judeka -gebotteld in kleine aantallen- is gemaakt van de ‘zwarte’ (nero) druif uit Avola. Geurend naar bramen en leer, indringende smaken van rijpe kers, laurier en kaneel. Een heerlijke warme, volle wijn maar het aparte zit ‘m in zijn eigenzinnige frisse fruitigheid. We denken erachter te zijn hoe dat volle en die frisheid zo mooi bij elkaar komen. De wijnmaker heeft ons verklapt dat een deel van de druiven wordt gedroogd voorafgaand aan de wijnbereiding... Te combineren met geroosterd rood vlees, vegetarische risotto en harde kazen.