Etna: Barolo meets Burgundy


 1.Etna Bianco Tornatore DOC 2017.  Prijs € 21,99

Binnen en buiten Italië staan de wijnen van de noordkant van de vulkaan Etna -op 700- 1000 meter hoogte- bekend als 'het beloofde terroir' met hete dagen en kille nachten. Dit levert rijpe wijn met behoorlijke- maar heerlijk, knisperende zuren op. De Carricante druiven geven geuren van grapefruit, limoen, noten en rokerigheid. De wijn smaakt naar limoen, grapefruit, gember en eindigt met pittige, heerlijke zuren. In Wine Enthousiast maar liefst 93 uit 100 punten. Lekker als aperitief en goed te combineren bij oesters, asperges, pasta met vis. Fermentatie in grote stalen vaten en daarna opgevoed in betonnen vaten.

Tornatore bestaat al sinds 1865 en is sindsdien van generatie op generatie doorgegaan

2. Etna Rosso Tornatore DOC 2016. Prijs: € 21,99

Druiven Nerello Mascalese en Nerello Capuccio.

De wijngaarden op de Etna voor de rode wijnen liggen op 700 meter hoogte. Na de fermentatie: lageren gedurende 6 maanden op grote houten vaten. Frankrijk-kenners vergelijken rode Etna wijn met grote rode Bourgognes (Pinot Noir). Rood bosfruit, mineraal, frisheid, aards, notige pittigheid van de houtrijping en mooie zuren. Geen 'jammy' zware wijn, maar elegant complex. Barolo meets Bourgogne? 93 uit 100 punten bij wijncriticus James Suckling en de hoogste score (Tre Bicchieri) in wijngids Gambero Rosso. Lekker bij gebraden kip, alsook rood vlees en risotto met paddenstoelen.

 

Bestellen mail naar info@corvinowijnbeleving.nl of 06-20428903

Regio Amersfoort verzenden gratis. Daarbuiten vanaf € 75,-- geen kosten

Heten de basiswijnen Etna van Tornatore  nog gewoon Bianco en Rosso, een kwaliteit hoger heten ze Petrarizzo (Bianco én Rosso) en de absolute top Trimarchisa (Rosso). Voor wie niet kan wachten:

Petrarizzo Bianco is de verfijnde uitvoering van de beschrijving bij de bianco: nog knisperender zuren en een enorme mineraliteit. Dit proef je nergens anders in wijn. Geen wonder dat deze wijnen steeds meer in trek komen vanwege de enorme kwaliteit en het unieke smaakprofiel.

Bij Corvino € 29,95

Petrarizzo Rosso € 29,95

Trimarchisa Rosso € 44,50