Wild en wijn met herfstsmaken: Sotto Lounge Ermelo 2 nov 19.00u.


Wild-& wijn/spijs- proeverij met "uwchefkokthuis" Wilco van den Baar” 

 Inloop vanaf 19.00u.  Aanvang: 19.30u

 Adres: Stationsstraat 4, 3851 NH Ermelo

 

Wat gaan we doen?

Tijdens de wijn/spijs-proeverij gaan we allerlei herfstsmaken zoals truffel, paddenstoelen en wild combineren met mooie wijnen. Na de champagne als starter krijgen we bij elk van de 5 gerechten twee passende wijnen om te proeven welke we het lekkerst vinden. "Uw chef kok thuis" Wilco van den Baar heeft samen met vinoloog Eline Groenendijk en importeur/wijnconnaisseur Cor Stal fantastische combinaties uitgezocht die ook worden toegelicht. De te schenken wijnen: van het betaalbare segment tot de echte top. Import oa. de beroemde  prijswinnende wijnen van topwijnmaker Clementi met Valpolicella, Amarone, en Ripasso, Maar ook Rioja. Witte en rode wijnen.  Ook kwaliteitswijn van een Nederlandse wijnmaker uit Hongarije. Maar we genieten niet alleen van wijn en lekker eten maar ook van elkaar!

Menu:

19.00 u ontvangst met champagne.(Blanc de Noir rosé Hinkel)

19,30 u Start wijn/spijsproeverij.

*  Riesling & Riesling : Bio van Schwarztrauber en  Reserve van Rudi Ruettger.

Op de “Green Egg” geroosterde bout van wild zwijn op gesmoorde zuurkool Vadouvan, mousseline van pastinaak met citroenrasp, vergeten groenten chips.

 *  Bohedal & Judeka :  witte bio Rioja van Bohedal en Blandine, bio blend van Chardonnay, Inzolia en Zibibio van Judeka

Truffelrisotto met Parmezaanse kaas, gedroogde zwarte olijven, schaafsel van oude geitenkaas, Aceto Blasamico Riserva 25 jaar oud.

 *  Valpolicella & Shiraz : de prijswinnende van Clementi en een bijzondere Shiraz van Hinkel.

Stoofje van wilde konijnenboutjes in rodewijn met uien, laurier en herfstkruiden, gebakken bospaddenstoelen en Roseval aardappeltjes.

 *  Blaufrankisch & Shiraz:  Hegyem uit Hongarije door de  Nederlandse wijnmaakster Cisca Ansem.

Goulash van hert met spaghetti van spitskool en Barat.

 *  Merlot & Cabernet Sauvignon: Merlot blend (vgl Pomerol) en een Cabernet van Ronchi di Manzano

Klassieke hazenpeper met vijgen, peperkoek en rodekool met Garam Marsala.

 *  Amarone & Ripasso van Clementi

Oude brokkelkaas en pure chocolade als dessert

 

Uiteraard vertellen we u deze avond de nodige wetenswaardigheden, geven wij aanbevelingen en staan professionals u te woord. Het wordt een informele avond, maar van grote gastronomische waarde gezien de diversiteit aan wijnen en de luxe gerechten bereid door Wilco van den Baar.

Nieuwe verrassende wijnen, gerechten en mensen ontmoeten. Kortom: Wijnbeleving, elke keer weer een feestje!

Kosten 

€ 50,-  voor de gerechten en 20,- voor de wijn. Als je na afloop 3 doosjes wijn besteld krijg je deze 20 euro weer terug. En dat allemaal om mooie wijnen te promoten.

Aanmelden:

Per mail via: info@corvinowijnbeleving.nl of 06 20428903 (Cor Stal).

 

Cisca Ansem en Cor Stal : bekroonde Nederlands/ Hongaarse wijn

 

 

 

 

 

 

 

Info en aanmelden: info@corvinowijnbeleving.nl en 06 20428903 (Cor Stal)