sep 2019: Lyon en Nederlandse wijnboeren in Frankrijk


Programma naar Lyon

Vrijdag  september 2019

08.00 u. Vertrek richting Bourgogne.

Onderweg zullen we u nadere informatie over het programma geven en hebben we wat leuke activiteiten in de bus, waaronder een kleine wijnproeverij.

In de Bourgogne kunnen we natuurlijk niet om de prachtige "Route du Vin " heen en onder het motto "Ik vertrek" bezoeken we een wijngaard incl. proeverij met een Nederlandse eigenaar. Deze wijnboer maakt prachtige wijnen van hoge kwaliteit (o.a. Meursault). Hier kunt u alles wat u ooit al eens over wijn had willen weten vragen.

Daarna begeven we ons naar het Ibis hotel in Chalon sur Saonne.

Zaterdag  september 2019

Na het ontbijt zullen we naar Lyon rijden en daar een rondvaart per boot maken. U kunt dan een aantal bezienswaardigheden vast vanaf het water bekijken.

Tussendoor kunt u inchecken bij het Ibis hotel Lyon Centre Perrache.

Daarna kunt U de rest van de dag Lyon verder gaan ontdekken.Lyon heeft vele prachtige gebouwen waarvan de Cathédrale de Saint-Jean met zijn prachtige gebrandschilderde ramen en de Notre-Dame de Fourvière, de basiliek, onderdeel van de bedevaart route Santiago de Compostella de meest bekende zijn.U kunt ook de overblijfselen van het rijke Romeinse verleden van Lyon ontdekken, de smalle straatjes van het oude centrum. De zogeheten traboules; overdekte steegjes die dwars door woonhuizen en binnenplaatsen lopen. De oude binnenstad van Lyon, die werd gebouwd in de 15de en 16de eeuw, is erg goed bewaard gebleven en in dit voetgangersgebied vind je talloze terrasjes, barretjes, restaurants, gezellige pleintjes en winkels. Lekker dwalen door dit gedeelte van de stad is een absolute aanrader.

Bruggen, In Lyon komen de rivier de Rhône en de Saône samen en lijkt er overal water te zijn, er zijn 28 bruggen waarvan velen met een mooi uitzicht.

Op de berg Fourviére liggen de belangrijkste Romeinse overblijfselen van Lyon. Het Odeion en het antieke theater van Lugdunum. Deze bouwwerken zijn gebouwd rond 15 voor Christus.

Naast al die oude schatten heeft Lyon ook een aantal indrukwekkende musea waaronder; Institute Lumiére, de uitvinding van de film. Een museum maar je kunt er ook naar de film. Museé des tissus, de Franse mode-industrie vindt haar oorsprong in textielindustrie van Lyon. Museé des beaux arts, een van de meest elegante Franse musea met impressionistische kunst.

 

's Avonds dineren we bij "La table de Suzanne" een gerenommeerd restaurant in Lyon.

Zondag september 2019

's Morgens rond 11.00 uur vertrekken wij richting het moezelgebied.

Onderweg hebben we nog een verrassing in petto.

's Avonds eten we in een Strausswirtschaft. Dat is een eetgelegenheid die maar een aantal weken per jaar geopend is. Deze worden meestal gerund door de familie van de wijnboer. Ze schenken daar hun eigen wijn en serveren daarbij authentieke Duitse maaltijden. Als we geluk hebben kunnen we federweissen proeven. Dat is de eerste jonge wijn van het jaar.

Vervolgens begeven wij ons naar het Moselhotel in Nittel.

Maandag  september 2019

Wij vertrekken na het ontbijt richting Luxemburg.

We zullen daar een korte wandeling door de wijngaarden bij de Moezel maken en genieten van prachtige vergezichten.

Het mysterie van Luxemburg.... het zachte gezoem van miljoenen luchtbelletjes die rustig verpozen in hun glazen bedding. Deze cave (ooit een beroemd Champagne huis) laat het spectaculaire proces van het maken van Champagne goed zien. Luxemburg hoorde vroeger bij het Champagne gebied vanwege de lage belastingen die hier geïnd werden. Dit duurde tot ongeveer halverwege de 19e eeuw. Toen werd de naam Champagne voorbehouden voor het Franse gebied. Hier hebben we een rondleiding en korte proeverij door een Nederlandse exportmanager als gids die ons door de indrukwekkende kelders zal leiden.

Onderweg naar Nederland doen we een pub quiz.

We zullen omstreeks 21.00 uur weer thuis zijn.

 

Waarom Corvino Wijnbeleving?

Beleving staat in onze missie centraal. De match tussen deelnemers en reisleiding is daarbij cruciaal. Flexibiliteit ook in de uitvoering van de reis: wij faciliteren uw wensen optimaal. Samen met u bezorgd Corvino Wijnbeleving u een onvergetelijk weekend Lyon.

 

Voor nadere informatie en/of een afspraak kunt u contact opnemen met ondergetekende.

De precieze data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld.Cor Stal

 

Corvino Wijnbeleving

t: 0620428903

m.:info@corvinowijnbeleving.nl